Aktiviteter med hund

dog-activityLike viktig som mat, drikke og kjærlighet, er frisk luft, lek og hjernetrim. Alle hunder har glede av fysisk og mental stimuli, og det behøver ikke å være avansert. Din firbente venn elsker å jobbe!

Søk med godbit

Søk skjerper og stimulerer mange sanser, og gir en kjempepremie i form av snadder. Aktiviteten er super å gjøre innendørs, så vel som ute i naturen. Spre godbiter rundt i rommet, eller i terrenget, og la hunden søke. Du vil se en glad hund i arbeid.Du kan også legge en godbit på hundens snute, eller forlabb, og be den vente med å ta den til du sier at det er greit. Dette er fine øvelser selv for eldre hunder, hvor kanskje både leddfunksjon og syn er redusert.

Ute på tur

Tren mens der tar kveldsturen. Øv på innkalling, og ulike kommandoer som “fot”, “på plass” og “fri”. Blikk-kontakt bør belønnes, og dette er fint å terpe på når dere er ute. Belønning kan være godbit, eller en leke som hunden er interessert i.

Lek

Har hunden din en favorittleke, eller liker den mer fysisk aktivitet med deg? Kanskje den ikke er så glad i gjenstander som ikke smaker noe. Prøv heller med en pølsebit eller liknende, og enten kast den av gårde eller gjem den inne i noe som hunden må lirke ut. Ta utgangspunkt i den firebentes interesser, og leken vil styrke forholdet deres.