Agility

agilityDu trenger verken å stille i konkurranser, eller kjøpe inn dyrt utstyr, for å drive med agility. Lag utfordrende hindre av de enkleste ting – din hund vil elske det!

Tunnel/sekketunnel

Dette hinderet kan lages av en rokkering, og et laken som syes på ringen. Hunden må gjennom ringen, for så å krype gjennom “sekken”. Har du en liten hund, kan du alternativt kjøpe en “leketunnel” IKEA for 150 kroner. Rokkering er også morsom å hoppe gjennom!

Høydehopp

Sett to loddrette kosteskaft eller pinner ned i jorda (1 – 1,5 meter fra hverandre). Teip fast en horisontal pinne (eller fest løst) i høyde som matcher hunden.

Slalåmløype

Denne klassiske agility-øvelsen krever kun noen pinner (eller kosteskaft). Sett dem i jorda med cirka 60 centimeters avstand, og la hunden gå sikksakk gjennom løypa.

Møne

Her er det greit å kunne noe snekring. Målet er å bygge et vinklet skråplan, som hunden går opp og ned. I regler for agility skal mønevinkelen være 101,5 grader, når ganglengden er 2,7 meter opp og 2,7 meter ned. Gangbredden er 90 centimeter. Ikke glem stigetrinn og antiskli-underlag.

Vippe

Legg en lang planke (cirka 30 centimeter bred) over en stokk. Stokken plasseres på tvers, midt under planken, der den fungerer som et vippepunkt. For å gi stabilitet, bør stokken stikke godt ut på hver side. Dumpehøyden avgjøres av lengden på planken, og omkretsen på stokken. Husk antiskli-underlag.